W UK nie ma second handów;)sa za to charity shopy-są to specjalne sklepy organizacji charytatywnych,gdzie ludzie mogą oddać niepotrzebne rzeczy np. ubrania,książki,zabawki i w ten sposób wspomagają dana organizację.W ten sposób za przysłowiowego funta można kupić czasem naprawdę niezłe rzeczy.
Nie wiem,gdzie mieszkasz,rozejrzyj się w swojej dzielnicy.Tutaj,gdzie ja mieszkam jest kilka charity shopów i bardzo często je odwiedzam.
A nowe ubrania kupuję w next albo w Matalanie-dzis np. trwa w Matalanie promocja na ubrania damskie.
_________________ ania&ania
wioletta1 Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 275
Wysłany: 2011-02-13, 15:41 c
NEXT do tanich sklepow nie nalezy.
Tanio mozna kupic w Primarku ale z jakoscia nie jest najlepiej.
W tym kraju można się naprawde ubrać za "grosze".Każda sieciówka taka jak h&m,next itp. oferuja wieszaki z ubraniami przecenionymi przez cały rok. Spodnie dobrej jakosci mozna kupić za 5 do 7 funtów.to nie majatek a wyglada sie modnie.Co do Charity Shop'ow nie zawsze jest tak tanio...pozdrawiam
Mieszkam w Bulwell,w tutejszych charity nie jest drogo...no i co środę jest osławiony targ,gdzie już za funta można kupić ubrania,taniej już się chyba nie da;).
Myślę,że w UK i tak jest taniej niż w PL,mam bliskich znajomych,którzy specjalnie tutaj przyjeżdzaja na zakupy ubraniowe i sobie chwalą,ale sami wiecie,co się dzieje w PL i jak wszystko podrożało:(