Zaloguj 

Strona główna      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Download      Album      Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Hondziarze z nottingham
Autor Wiadomość
Lord_ZED

Wysłany: 2010-02-20, 19:52   Hondziarze z nottingham

Hmm tak sobie pomyslalem ze tu cos skrobne.
Jakis czas temu Spotkalem Polaka na Stacji Shell ( Carlton )ktory posiadal honde Civic vti 6 generacji Buda EK4 tankowal V-pover i zamienilismy pare zdan itp. Jako ze siedze w hondach juz od dobrych 8 lat i sie spieszylem do birmingham zapomnialem wziac/dac nr telefonu. A chetnie bym sie z nim spotkal pogadal jak za starych dobrych czasow w klubie Honda podkarpacie :) . Ja smigam czarnym Civic VTi w budzie EG6 na felgach mugena.
Tak czy siak wspominal ze widuje mnie czasami jak zawijam do sklepu KUBUS ( po tatry moce ofc :)
Tak czy siak moze czyta to forum i sie jakos stykniemy. Oczywiscie jak jakis fan marki jest w okolicach to tez chetnie poznam i podyskutuje na tematy zwiazane z Hondami i JDM.
Honda Power Of Dreams :P .

Lukas Baker 
SPN

Wysłany: 2010-03-10, 07:40   

O ciekawa informacja Mariusz, oddałeś dziadka do muzeum ? ;)

Lord_ZED

Wysłany: 2010-03-23, 18:17   

No ja juz planuje do przodu wizyte w Sandiacre Garage.
Od parkowania 1 strona na chodniku od 5 lat i jazdy samemu lewa strona auta siedzi kolo 1-1.5 cm nizej. A ze zawias mam Koni kit z regulowana sztywnoscia i przebiegiem kolo 25kkm to mysle nad nowymi sprezynami. Tylko tym razem mam zamiar kupic z regulacja wysokosci bo wymienianie sprezyn co 4-5 lat to bez sensu jest. Zwlaszcza ze civic ma rozklad masy: Lewa 55% prawa 45% z rozwiazaka konstrukcyjnego mocowania silnika :P .

Z ciekawosci spytam ile ci accord pali ?? Ja smigam do rpacy odcinki 6km non stop na zimnym i w korkach. 13/100 :) na trasie kolo 9. Niema jak 5k rpm przy 140/h. Kiedys sie wkur... i postaram sie kupic 5 bieg z integry i wpakowac jest o jakies 1500 rpm dluzszy :P .

Zreszta co sie bede rozpisywal. Spedzam 2h dziennie na civicklub.pl

Jakiego nissana miales ?? Ostatnio mnie pocisnela ochota na RX7 albo 3000GT. Ale ubezpieczenie 1k rocznie troche zniecheca :P .

rafalek89325 
Kocham cie Samanto

Wysłany: 2010-03-26, 22:06   

nom dolocik jest troche podobny do astry 1 hehe ale ogólnie silniczek wyglada ladnie niezasliniony :) :P

Lord_ZED

Wysłany: 2010-03-28, 16:21   

A to orginaly dedykowany dolot Simota racing za 180 funciakow z Carbonowa puszka filtra. Mam juz go z 4 lata do tego mam zestaw K&N do czyszczenia filtrow stozkowych czyszcze co 6 miesiecy :) .
A kolektor wydechowy to Kopia(orginal kosztuje jakies 750 funtow) japonskiego JUN 4-1 2.5cala przelot z nierdzewki owiniety tasma termo izolacyjna ktora zapobiega wychladzaniu spalin zaraz za silnikiem co zmniejsza ich szybkosc. Ogulnie Taka tasma na kolektorach z nierdzewki daje 1-2 konie na hamowni :P .
A ze mam full przelot 2.5 cala z nierdzewki bez kata sie ladnie kompletuje :P .

O nowych kablach tez myslalem. NGK robi baardzo dobre kable. O tej firmie nie slyszalem ale mysle ze warto obadac :) . Osobiscie polecam raczej swiece DENSO bo aktualnie swiece NGK na rynek europejski sa produkowane jak dobrze pamietam we Francji. Ja tam wole japonskie hehe. Denso nadal japonska produkcja :)
Ostatnio zmieniony przez Lord_ZED 2010-03-28, 16:27, w całości zmieniany 1 raz  

Lord_ZED

Wysłany: 2010-03-28, 16:24   

Ostatnio walczylem z zamontowaniem zegarow z Japonskiej Integry Type R. Po 10 godzinach przerabiania wiazki i ciecia plastikow wyszlo takie cus :

Powiem ze za 90 funciakow lepszych zegarow nie idzie dostac. Orginalne zegary z japonskiej wersji SiR Kosztuja 150funtow :P

Odpowiedz do tematu