Wysłany: 2010-02-20, 19:52 Hondziarze z nottingham
Hmm tak sobie pomyslalem ze tu cos skrobne.
Jakis czas temu Spotkalem Polaka na Stacji Shell ( Carlton )ktory posiadal honde Civic vti 6 generacji Buda EK4 tankowal V-pover i zamienilismy pare zdan itp. Jako ze siedze w hondach juz od dobrych 8 lat i sie spieszylem do birmingham zapomnialem wziac/dac nr telefonu. A chetnie bym sie z nim spotkal pogadal jak za starych dobrych czasow w klubie Honda podkarpacie . Ja smigam czarnym Civic VTi w budzie EG6 na felgach mugena.
Tak czy siak wspominal ze widuje mnie czasami jak zawijam do sklepu KUBUS ( po tatry moce ofc
Tak czy siak moze czyta to forum i sie jakos stykniemy. Oczywiscie jak jakis fan marki jest w okolicach to tez chetnie poznam i podyskutuje na tematy zwiazane z Hondami i JDM.
Honda Power Of Dreams .
No ja juz planuje do przodu wizyte w Sandiacre Garage.
Od parkowania 1 strona na chodniku od 5 lat i jazdy samemu lewa strona auta siedzi kolo 1-1.5 cm nizej. A ze zawias mam Koni kit z regulowana sztywnoscia i przebiegiem kolo 25kkm to mysle nad nowymi sprezynami. Tylko tym razem mam zamiar kupic z regulacja wysokosci bo wymienianie sprezyn co 4-5 lat to bez sensu jest. Zwlaszcza ze civic ma rozklad masy: Lewa 55% prawa 45% z rozwiazaka konstrukcyjnego mocowania silnika .
Z ciekawosci spytam ile ci accord pali ?? Ja smigam do rpacy odcinki 6km non stop na zimnym i w korkach. 13/100 na trasie kolo 9. Niema jak 5k rpm przy 140/h. Kiedys sie wkur... i postaram sie kupic 5 bieg z integry i wpakowac jest o jakies 1500 rpm dluzszy .
Zreszta co sie bede rozpisywal. Spedzam 2h dziennie na civicklub.pl
Jakiego nissana miales ?? Ostatnio mnie pocisnela ochota na RX7 albo 3000GT. Ale ubezpieczenie 1k rocznie troche zniecheca .
A to orginaly dedykowany dolot Simota racing za 180 funciakow z Carbonowa puszka filtra. Mam juz go z 4 lata do tego mam zestaw K&N do czyszczenia filtrow stozkowych czyszcze co 6 miesiecy .
A kolektor wydechowy to Kopia(orginal kosztuje jakies 750 funtow) japonskiego JUN 4-1 2.5cala przelot z nierdzewki owiniety tasma termo izolacyjna ktora zapobiega wychladzaniu spalin zaraz za silnikiem co zmniejsza ich szybkosc. Ogulnie Taka tasma na kolektorach z nierdzewki daje 1-2 konie na hamowni .
A ze mam full przelot 2.5 cala z nierdzewki bez kata sie ladnie kompletuje .
O nowych kablach tez myslalem. NGK robi baardzo dobre kable. O tej firmie nie slyszalem ale mysle ze warto obadac . Osobiscie polecam raczej swiece DENSO bo aktualnie swiece NGK na rynek europejski sa produkowane jak dobrze pamietam we Francji. Ja tam wole japonskie hehe. Denso nadal japonska produkcja
Ostatnio zmieniony przez Lord_ZED 2010-03-28, 16:27, w całości zmieniany 1 raz
Ostatnio walczylem z zamontowaniem zegarow z Japonskiej Integry Type R. Po 10 godzinach przerabiania wiazki i ciecia plastikow wyszlo takie cus :
Powiem ze za 90 funciakow lepszych zegarow nie idzie dostac. Orginalne zegary z japonskiej wersji SiR Kosztuja 150funtow