Zaloguj 
  
  Strona główna      FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Download      Album      Czat      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  
 Ogłoszenie 


Strona i forum PoloniaNottingham.com - nie są w żaden sposób związane ze stowarzyszeniem Polonia Nottingham

Poprzedni temat «» Następny temat
Porady kulinarne
Autor Wiadomość
Alicja 


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 06 Kwi 2008
Posty: 282
Wysłany: 2009-04-08, 20:41   Porady kulinarne

przepis dla panów : szarlotka ogólnoużyteczna

1. Z lodówki weź 10 jajek - połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj!

2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia.

3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardzie uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek.

4. Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka.

5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać.

6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, a dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę.

7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę.

8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki.

9. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania.

10. Weź szybciutko prysznic!

11. Weź 4 jabłka i ostry nóż.

12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk!

13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek, więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy.

14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą.

15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak zaschnie to nie domyjesz!

16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika.

17. Po godzinie, jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik.

18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Po prostu otwórz okno i piekarnik.

19. Po tych traumatycznych przeżyciach pozostaje tylko schłodzona żubrówka i sok jabłkowy

:564:
_________________
http://www.ermail.pl/klik/UHdeYmA=
 
 
czarek81_ 

Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 52
Wysłany: 2009-04-09, 00:13   

nie myslałem ze jeszcze sie tak usmieje po pracy:D tak własnie wygladądała moja sztuka kulinarna w fazie raczkowaniA :564:
 
 
 
writerka 


Wiek: 30
Dołączyła: 06 Kwi 2008
Posty: 87
Skąd: Wrocław/Nottingham
Wysłany: 2009-04-09, 13:55   

Alicja: Ty też śledzisz JoeMonstera? :)
_________________
Śmiejecie się ze mnie że jestem inna... A ja się śmieje z Was bo wszyscy jesteście tacy sami.
 
 
 
Alicja 


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 06 Kwi 2008
Posty: 282
Wysłany: 2009-04-09, 23:19   

Nie, ale własnie zajrzałam :570: ...dobre
_________________
http://www.ermail.pl/klik/UHdeYmA=
 
 
joanna

Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-03-11, 23:05   

TO NAPRAWDE BYLO SUPER!ALE SIE USMIALAM! :DDDDDD
_________________
STEFAN
 
 
Terter

Dołączył: 21 Gru 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-12-21, 06:14   

Piękne :D

JAK WYBRAĆ DOBRĄ OFERTĘ ABONAMENTU TELEFONICZNEGO DLA BIZNESU?
  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10